اخیرا استفاده از آنتی بادی PD-L1 در تشخیص سرطان سینه یکی از موضوعات داغ و پر رنگ می باشد که قصد داریم کاربرد و جنبه های مختلف استفاده از این آنتی بادی را مورد بررسی قرار دهیم.

Abbreviations:
APC = antigen-presenting cell
MDSC = Myeloid-derived suppressor cell
NK cell = Natural Killer cell
TReg = Regulatory T cell
CAF = Cancer associated Fibroblast
Endoth cell = Endothelial cell
PD-1 = Programmed cell death-1
PD-L1/2 = Programmed cell death 1 ligand ½
TCR = T Cell Receptor
MHC = Major Histocompatibility Complex.
PD-1 یک receptor (گیرنده) است که در سطح سلولهای التهابی دیده می شود. به طور کلی PD-1/PD-L1 در سطوح سلولهای نرمال بدن هم وجود دارد. در این نمای شماتیک T cell در مرکز می باشد . و در اطراف، سلولهای مختلفی شامل سلولهای التهابی، NK Cell، APC، Endoth Cell، سلول های هماتوپویتیک و Tumor Cells. هنگامی که روی سطح سلولهای نرمال بدن، PD-1 و PD-L1 با هم جفت میشوند ، اصطلاحا باعث غیر فعال شدن T-Cell میشود. هنگامی که T-Cell غیر فعال میشود، نمیتواند علیه سلولهای خودی وارد عمل شود و اثر تخریبی آن خنثی میشود؛ یعنی بدن تشخیص میدهد سلولی که با T-cell مواجه است، یک سلول خودی است. این اتفاق در بعضی از تومورهای سلولی هم میافتد، یعنی این سلول های توموری که ، PD-1 /PD-L1 را بیان می کند و باعث میشود که PD-1 و PD-L1 به هم متصل شوند و باعث غیرفعال شدن نقش T-Cell در تخریب Tumor Cell میشود؛ این همان چیزیست که باعث پایداری Tumor Cell میشود و به رشد خودش در بدن ادامه می دهد.
درمان سرطان سینه تهاجمی:
سرطان سینه نوعی از سرطان است که عملکرد تقسیم سلولی در سلولهای سینه را دچار اختلال میکند. سلولهای سرطانی سینه در شخصی که مبتلا شده، بدون کنترل و بیش از حدی که لازم است تکثیر میشوند. سرطان سینه انواع مختلفی دارد. نوع آن بستگی به این دارد که کدام نوع از سلولهای سینه دچار این اختلال شدهاند. این سرطان ممکن است از جاهای مختلفی در سینه آغاز شود.
سینه سه بخش کلی دارد: